bekijk vacatures

Hole 16

par 4 stroke 2

Hole 16

Met zijn lengte van 377 meter voor de heren en 330 meter voor de dames is hole 16 een behoorlijk lange par 4. De vrije ruimte op deze hole ligt richting hole 15. Een afwijking in uw slag naar rechts is meteen “dodelijk” met de bomenrij, het water er direct naast en verder naar rechts de green van hole 18.

Bij deze hole ligt de tee ten opzichte van de fairway naar rechts. Ga voor het oplijnen achter de tee staan om te kijken hoe deze ligt.

Van de tee met twee slagen extra.
Uitgaande van 2 putts blijven er voor de baan tot op de green 4 slagen over. Voor de heren 4x 95 meter en voor de dames 4x 85 meter. Het idee achter deze opdeling is dat u uiteindelijk niet eens “ver” hoeft te slaan.

Van de tee met een slag extra.
Wanneer u maar 1 slag krijgt op deze hole, is de situatie dat u de baan in 3 slagen moet overbruggen. Voor de heren 3x 125 meter en voor de dames 3x 110 meter.

Van de tee zonder extra slag.
De scratchspeler moet de green derhalve in 2x 190 meter resp. 2x 165 meter zien te bereiken. Twee putts en de par is gehaald.

Crossmoor Golf - Championship Course Hole 16

Natuur

De Blauwe Reiger
[sc_embed_player_template1 fileurl=”/wp-content/uploads/2021/08/cc-hole16-sound.mp3″]

Het is nauwelijks voor te stellen dat blauwe reigers vroeger schuchtere vogels waren, die een teruggetrokken leven leidden. Tegenwoordig zijn ze in elke stad te vinden en bezoeken ze vrijwel iedere tuin met een vijver op regelmatige basis. Blauwe reigers zijn echte sloot-food specialisten, maar vullen hun menu ook graag aan met mollen, muizen en grote insecten zoals sprinkhanen. Vis is echter vrijwel altijd het hoofdbestanddeel van hun eten.

Hole 16:

  • Perenbomen (Pyrus calleryana Chanticleer) links voor de fairwaybunker
  • Krentenboompje (Amelanchier lamarckii) struikvorm net voor bruggetje rechts van de fairway
  • Kurkeik (Quercus pubescens) voorbij de Mount, links tussen 16 en 15

Krentenboompje (Amelanchier lamarckii)

Het Drents Krentenboompje is een sierboom of –heester uit Noord-Amerika die in onze streken vaak verwilderd is. Het heeft gewoonlijk meerdere stammen en kan tot 12 meter hoog worden. De zoete vrucht is eerst rood, maar wordt als ze rijp is, in juli paars. De Amerikaanse Indianen verzamelden ze voor hun wintervoorraad. Men kan ze in pudding of taart gebruiken of jam van maken. Door zijn witte bloemenpracht in mei en zijn rode herfstbladeren is het vrijwel het gehele jaar een sierlijke boom. Het hout is zwaar, sterk en fijn van nerf, men maakt er o.a. stelen voor gereedschap van.


Klik op een holenummer voor gedetailleerde informatie over de hole

Chat met ons!
Heb je een vraag?