Hole 7
Van de tee.
Voor de handicap-categorie boven 18 is het verstandig om de eerste slag zodanig te plaatsen dat de bunkers links niet in het spel komen. Neem daarom een club minder. Dan heb je alle ruimte om de fairway rechts te benaderen. Met de tweede slag ga je dan naar de linkerzijde van de fairway om de waterpartijen en de bunker rechts te vermijden. Vanuit de linkerkant van de fairway kun je met je derde of vierde slag naar de green. Maak maximaal twee putts en je score is binnen.
Tigerline.
Voor de longhitters is de Tigerline over de linker fairwaybunker, het liefst met een lichte draw (een bal die op rechts vertrekt en terugkomt op zijn doel), wat natuurlijk wel wat meer gevaar met zich meebrengt.
Vandaaruit met je tweede of derde slag naar de green. Kun je de green niet in twee slagen halen, zorg dan dat je derde slag nog een full swing is. Dit is gemakkelijker dan een half gedoseerde swing of pitch.
Op de green.
Let op dat je de green niet te ver aanspeelt, dan hou je namelijk een lastige sidedownhill putt over. Kijk goed naar de pinpositie met het bepalen van je clubkeuze, want een uphill putt is nou eenmaal genmakkelijker.
In de fairwaybunker.
Mocht je onverhoopt toch in een fairwaybunker komen, bedenk dan goed welke club je neemt. Als je denkt een ijzer 5 nodig te hebben om over de rand te kunnen slaan, neem dan twee clubs korter, dus een ijzer 7. Raak zo weinig mogelijk zand en zet de rechtervoet goed vast. Zwaai in een rustig tempo en de club zal het werk voor je doen.
Natuur
De Torenvalk
[sc_embed_player_template1 fileurl=”/wp-content/uploads/2021/08/cc-hole7-sound.mp3″]
Het is een bekend gezicht langs snelwegen in ons land: biddende torenvalken boven de wegbermen en weilanden. Door snel met de vleugels te slaan en de staart te spreiden kunnen torenvalken vrijwel stil in de lucht hangen. Op deze wijze speuren ze naar muizen. Hun gezichtsvermogen is dan ook extreem goed ontwikkeld. Bovendien kunnen torenvalken urinesporen van veldmuizen waarnemen, waardoor als het ware een spionagekaart met daarop ingetekend allerlei verborgen routes ontstaat in het brein van de torenvalk. Muizen vormen het belangrijkste bestanddeel van het torenvalkenmenu. Slechts in tijden van muizenschaarste worden ook kevers, vogels en andere kleine prooien gegeten.
Hole 7:
- Een nog jonge Judasboom ( Cercidiphyllum japonicum) rechts van de Tee
- Een rij Witte Abelen (Popus alba) links langs de fairway
- Een Parrotia persica in struikvorm met spectaculaire herfstkleuren links bij de doorgang green 7 naar Tee 8
- Piramide Eik (Quercus robur Fastigiata) ook bij doorgang green 7 naar Tee 8
Witte Abeel (Populus alba)
De Witte Abeel is een sterke boom, die vaak als windsingel wordt aangeplant. De kroon is bovenaan vrij breed en de hoogte is max. 30 meter, maar meestal veel kleiner.. Aan de onderkant zijn de bladeren wit, viltig en behaard en bij het minste zuchtje wind bewegen ze en lijken ze te fluisteren. Dit komt door de afgeplatte buigzame bladsteel. De schors is grijzig wit, met zwarte porien. De Abeel behoort tot de wilgenfamilie en vormt dus katjes.