bekijk vacatures

Hole 10

par 3 stroke 16

Hole 10

Hole 10 is voor veel spelers een gevreesd startpunt bij wedstrijden. Extra tijd, om vooraf even op de driving-range vooral rechte slagen te oefenen, is een gebruikelijke bezigheid.

Een aantal valkuilen ligt op deze hole op de loer. Lastig is hier niet zozeer de voor velen moeilijk te overwinnen lengte, maar om dat te doen met een rechte slag, naar een green, die ook nog iets hoger ligt en links en rechts wordt bewaakt door bunkers, dat is een ander verhaal! Een extra lengte dan u gewend bent, kan uitkomst brengen.

Wat vergeten wordt is dat hole 10 eigenlijk ook een waterhole is. Je zult niet snel in het water links van de (dames)tee terecht komen, maar veel meer ontstaat een lastige situatie als je bal links over het bos zeilt en onzichtbaar landt. Je ziet dan niet of hij in het water tercht is gekomen. Je doet er verstandig aan, om dan een provisionele bal te slaan. Overigens ook als je rechts tussen de (talrijke) bomen terecht bent gekomen.

Het beste advies is om hier altijd met een ijzer af te slaan, omdat daarmee nu eenmaal secuurder kan worden gericht. Hogere handicappers wordt geadviseerd om de bal recht midden fairway te houden en met een chip en twee putts een bogey veilig te stellen.

Crossmoor Golf - Championship Course Hole 10

Natuur

De Wulp
[sc_embed_player_template1 fileurl=”/wp-content/uploads/2021/08/cc-hole10-sound.mp3″]

De wulp wijst met zijn snavel naar zijn gulp’ luidt het ezelsbruggetje. De wulp is een onmiskenbare grote bruine vogel met lange omlaag gebogen snavel. Wulpen zijn vooral te zien in het oosten van het land: Drenthe, Overijsselen Noord-Brabant herbergen het leeuwendeel van de Nederlandse wulpen. Ook de Waddeneilanden huisvesten veel wulpen. Het geluid van de wulp is zeer kenmerkend en wie het eenmaal kent zal het niet snel vergeten. Het is een mysterieus aanzwellend geluid, dat vooral in de ochtend- en avondstilte bijzonder ver kan dragen.

Hole 10:

  • Laan met groene beuken (Fagus sylvatica) en rode beuken (Fagus sylvatica Purpurea) rechts van de fairway
  • Enkele hoge Acacia’s (Robinia pseudoacacia) links van de fairway

Beuk (Fagus sylvatica)

De Beuk is een van ’s werelds meest waardevolle loofbomen uit de gematigde streken. De boom kan zeer oud worden en tot 35 meter hoog. Het lijken sociale bomen omdat ze vaak dicht op elkaar staan of in laanvorm geplant zoals langs hole 10. Reden is dat ze weinig zonlicht op de stam verdragen. Laaghangende takken zie je dan ook bij solitaire bomen. Hun stammen zijn gladde grijze zuilen. Zowel mensen als dieren eten beukennootjes. Het kan dan ook zomaar gebeuren dat je in een file komt te staan omdat wilde zwijnen beukennootjes die op het wegdek zijn gevallen opscharrelen. Beukenhout is zeer buigzaam en gemakkelijk de draaien, waardoor het zeer geschikt is om meubels van te maken.


Klik op een holenummer voor gedetailleerde informatie over de hole

Chat met ons!
Heb je een vraag?